Рашидов: Можем да си сътрудничим със Саудитска Арабия и с подкрепата на ЮНЕСКО

Рашидов: Можем да си сътрудничим със Саудитска Арабия и с подкрепата на ЮНЕСКО
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    06.02.2020
  • Share:

Вярвам, че България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата, а Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, който открихме в София през 2012 година, може да бъде свързващо звено в тази сфера", заяви председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов на срещата си днес в парламента с посланика на Саудитска Арабия Месфер Абдулархман Ал-Гасеб. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.

Рашидов е и председател на Парламентарната група за приятелство със Саудитска Арабия. На срещата днес присъства и зам.-председателят на парламента Веселин Марешки, който е член на тази група за приятелство.

По време на разговора бяха обсъдени перспективи за разширяване на културния обмен между двете държави и възможностите, които дава културният туризъм. В скоро време предстои посещение на българска парламентарна делегация в Саудитска Арабия по покана на страната домакин.

Станете почитател на Класа