Журналисти, студенти, музиканти и артисти в подкрепа на Дома за сираци в Нови хан

Журналисти, студенти, музиканти и артисти в подкрепа на Дома за сираци в Нови хан
 • Written by:  Иван Върбанов
 • Date:  
  16.12.2017
 • Share:
 • 7.000 лв. в стоки и продукти и 1.000 лв. от дарения. Това е изражението на успешната мисия тази година на „Светлина и благословия" 2017 – благотворителен концерт & инициатива. Журналисти, студенти, музиканти и артисти се вкючиха във всички събития и в Гала-концерта, за да изразят своята подкрепа към децата от Дома за сираци в село Нови хан, защото повярваха, че заедно можем да умножим доброто и да запалим огъня на надеждата за сбъдването на повече мечти.

  Тази година, в рамките на инициативата, бяха проведени множество дарителски инициативи. С благословията на ръководството на НАТФИЗ - в лицето на ректора проф. д-р Станислав Семерджиев и зам.-ректора Любомир Христов, в Академията бе поставена дарителска кутия, а студентите се включиха активно в набирането на дрехи за малчуганите.

  В кампанията тази година водеща бе ролята на журналистиката Елиана Митова и на дългогодишния ни посланик в Мексико Богомил Герасимов, благодарение на които бе осигурено предоставянето на храни, санитарни материали и комплекти лична козметика. Всички продукти, облекла и няколко телевизора - общо на стойност 7. 000 лв, бяха транспортирани и предоставени на Дома за сираци в с. Нови хан в рамките на кампанията.

  Подкрепа към каузата ни изразиха отец Николай и отец Атанас от храм „Св. Николай Чудотворец" - София, където също бе поставена дарителска кутия.

  1. 000 лева дари публиката по време на Гала-концерта „Светлина и благословия" 2017, който се проведе на 15 декември /петък/ в кино „Влайкова". На една сцена излязоха оперните певци Юрий Николов, Таня Лазаравоа, Диана Филипова и пианистите Светослав Лазаров и Андрей Ангелов; редом с възпитаниците на НАТФИЗ – Анна Янева, Владинела Кацарска, Тодор Тодоров и Кристиян Негалов; ученици от Националното музикално училище „Л.Пипков" и студенти от Националната музикална академия „П.Владигеров".  За музикалното събитие бе създаден и бенд от виртуози - „Музикалните ангели“ (Алек Ценов, Мартин Бодуров, Христо Божидаров, Мартин Йотов), който съпровождаше на сцената поп и джаз изпълненията. В Гала-концерта специално участие взеха Фолклорна формация „Чемерика" с диригент Александър Райчев, актьорът Ахмед Юмер, журналистите Мария Мира Христова и Иво Тодоров.


  Водещи на вечерта, която събра на една сцена млади изключително талантливи певци и артисти, за да ги представи пред българската публика и да ги насърчи да продължават уверено да развиват потенциала си и да направят своя дебют на сцената, бяха Йоанна-Изабелла Върбанова и Васил Илиев (студенти II курс по актьорско майсторство).

  Публиката аплодира 17-годишната Симона Николова и изкара няколко пъти на бис 9-годишната Елиза Янковска, заради неповторимото й изпълнение на златният шлагер „Повей, ветре" на Йосиф Цанков. Режисьор и сценарист на спектакъла бе Миглена Дамянова, а изпълнителен мениджър – Йонна-Изабелла Върбанова.

  Почетни грамоти за принос към дарителската кампания и концерта бяха присъдени на: Елиана Митова и Богомил Герасимов; Фолклорна формация "Чемерика"; Иво Тодоров; Мария Христова; Юрий Николов; Андрей Ангелов; Дияна Филипова; Людмила, Таня и Светослав Лазарови; храм "Св. Николай Чудотворец"; ръководството и Студентския съвет на НАТФИЗ.

  Създател на инициативата „Светлина и благословия", която стартира през 2016 г., и продуцент на концертите е журналистът Иван Върбанов.

 

IMG 2772


На 12.12.2017 г. предоставихме всичко събрано в Дома за сираци в село Нови хан. На снимката от ляво надясно:Юрий Николов (оперен певец), Васил Илиев и Йоанна-Изабелла Върбанова (студенти от НАТФИЗ), Отец Григорий със съпругата си Ваня, Иван Върбанов (журналист), Елиана Митова (журналист), Богомил Герасимов /дългогодишен посланик на България в Мексико, писател/.

 

sb-press1

 

 Щастливият финал на концерта. Част от публиката поиска да се снима с артистите на сцената. 

 

DSC 9846-1

 

 Невероятното изпълнение на гласовитата и музикална Елиза Янковска, която притежава чар и магичен талант.

DSC 98511

Кутиите с даренията бяха отворени пред публиката, финансовите постъпления - калкулирани, описани и отчетени на сцената.

DSC 98311

  Част от артиститя получиха Почетни грамоти за принос към инициативата

233333

 

 

  Фолклорна формация "Чемерика" откри концерта "Светлина и благословия" 2017. Дирижира - Александър Райчев.

  СНИМКИТЕ В РЕПОРТАЖА СА ДЕЛО НА ФОТОГРАФА МАРИ КЪНАЛЯН.

Станете почитател на Класа