Миляна Велева поема новините на Нова

Миляна Велева поема новините на Нова

Миляна Велева поема новините и актуалните предавания на Нова, считано от 2-ри май 2019 г. Това съобщиха специално за classa.bg от медията. "Велева ще допринесе за затвърждаване на лидерската позиция на медията като предпочитан източник на информация от аудиторията в България", заявяват от Нова Броудкастинг Груп.

 

На уточняващ въпрос на classa.bg от Нова отговориха, че Даниел Чипев остава Главен изпълнителен продуцент на „Новини и актуални предавания", а доскорошният генерален директор на "Информация" - Вяра Анкова, запазва позицията си на Изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп. Анкова зае новия висш мениджърски пост през април, заедно с Николай Андреев, след като братя Домусчиеви придобиха Нова Броудкастинг Груп от шведската MTG за сумата от 185 млн. евро.

 

Миляна Велева е журналист с 25-годишен опит в електронните и печатни медии. Телевизионната й кариера започва в БНТ, където последователно заема позициите репортер, редактор и водещ. Велева е била изпълнителен продуцент в РИНГ ТВ /част от БТВ Медия груп/, директор „Новини и актуални предавания" в ТВ7 и Канал 3. Опитът й в печатните медии е във вестниците - „7 дни спорт" и „Сега".

 

Миляна Велева е доктор на науките по журналистика. Магистър по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Средното си образование завършва в Hankinson High School, САЩ. Успоредно с това се дипломира и в 133 СОУ „А. С. Пушкин" в София. Има езикова специализация в Университета в Нант, Франция. Като телевизионен журналист е преминала обучителна програма на CNN.

 

През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови" за принос в спортната журналистика.

Станете почитател на Класа