КОЙ КЛАТИ БНР? И ЗАЩО?

Кой клати Българското национално радио? И защо? Кои са "главанаците", както ги определи премиерът Бойко Борисов? Марионетките, овластени с административни постове, или тези - зад тях? Да, те са извън радиото. В сянката.

 

Защо обаче държавата - с целия си ресурс, служби за сигурност и т.н., не иска да намери отговорите и да се справи с провокациите? И то при положение, че Борисов се разгневи пред камерите и микрофоните и ясно заяви, че става въпрос за серия от мероприятия, които дестабилизират всичко в държавата и всички?

 

Не искат или не могат?

 

В тази ситуация поръчителите остават уж скрити и недосегаеми.

 

Духът и журналистите в "Хоризонт" са символ на професионални стандарти и несломим дух, който винаги упорства и реагира при вмешателство, натиск, пресиране, опит за смачкване, за пречупване, за удар срещу свободата на словото.

 

В историите, които се натрупват всеки ден, свързани с Радиото се натрупват все повече въпроси. Дойдоха и признанията - тези на Ивайло Савов. Но, все още има и голямо мълчание. Бушоните гърмят. Трябва час по-скоро цялата истина да бъде изговорена. Истината, господа!

 

Радиото е не само национална медия, лидер в радиоефира. Но и специална територия. Онзи, който не познава хората в БНР и духът, спецификите, е обречен на провал. Всички атака и битки ще бъдат сривани. Радиото е устойчива система и реагира остро и спонтанно на всичко, което се прилага към него насилствено.

 

БНР преминава с лекота през кризи като днешната. Така е било - и при Виденов, и при Костов.

 

Помним 1996 г. ... 2001 г. ... 2015 г. ...

 

Днес СЕМ ще изслушва редколегията на "Хоризонт". СЕМ, който през партийните квоти избра това ръководство и солидарно носи вина за избора и следствията от неговите успехи или провали. СЕМ ще умува какво, как и защо. Въпреки че всичко е ясно.

 

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БНР!
СВОБОДАТА ЗАВИСИ ОТ НАС!

Станете почитател на Класа