„Как да продаваме успешно себе си?”

Когато искаме да отидем с приятели на кино или да излезем на разходка със семейството си, ние предлагаме нещо, което  другите или ще „купят” от нас или не. Просто е! Или вие продавате себе си, своите идеи, решения, продукти или другите ви продават своето нежелание да ги купят!

 

Да вземем четирите елемента на продажбата „размяна”, „търговец”, „клиент”,  „продукт” и да ги превърнем в стъпки на успеха!

 

1. „Установи контакт!” – За да има „размяна”, установяваме контакт. Как? Първо - показваме желанието си за общуване с усмивка или поглед. Второ - избираме тема, която е еднакво позната и за двамата. Трето - започваме разговор на тази тема.

 

2. „Представи се.” – Вторият елемент е „търговецът”. Ако от другата страна не знаят с кого говорят, няма да знаят могат ли да ни вярват или не. Както казва Лейл Лаундс в „Скрити секс сигнали” – „Най-лесните ми запознанства са били, когато мъжът пристъпи към мен и просто се представи – Здравейте, казвам се Брад Пит, актьор!”.

 

3. „Разбери от какво имат нужда?” – Привличаме вниманието на „клиента” към себе се, като се интересуваме от него! Това, което трябва да правим постоянно, е да се опитваме да разберем хората и да научаваме от какво се нуждаят.

 

4. „Предложи го!” – Тук вие трябва да предложите „продукта” или да направите, това което  другата страна би искала и би могла да получи от вас.

На вашето дете му е скучно. Харесва ли куклен театър, на който да го заведете? Обича ли да играе с вас на компютърни игри или просто да си говорите за това, което му се случва в училище? Направете го!

 

Да обобщим! За да продадете по-добре себе си, запознавайте се с хора, говорете си с тях, разказвайте им кратко за вас и дълго слушайте това, което ще  ви разкажат за себе си. Когато откриете как да ги направите щастливи, действайте и  те ще ви заобичат! Успех!

От Хари Аничкин


 

Станете почитател на Класа