Столичен квартал на бунт срещу незаконно ромско гето

В столичния квартал „Редута" започва подписка за премахването на незаконното ромско гето
на ул. „Калиманци".
Повод за това станал инцидент в парка „Гео Милев". В неделя млад мъж направил забележка на ром, който изхвърлял боклуци в зелените площи. В отговор бързо се събира агресивна тълпа, въоръжени с лопати, ножове, колове и вериги, която заплашвала излезлите на разходка в парка, сред които млади семейства с деца и възрастни хора. За щастие да по-сериозен инцидент не се е стигнало.
Гражданите от квартала обаче инициират подписка, защото до момента никой не е отговорил на техните сигнали. Хората се надяват да принудят администрация да си свърши работата. Те определят бездействието на общината като „недопустимо“ въпреки, че чиновниците се издържат от техните данъци.
От ВМРО пък припомниха, че многократно са сезирали всички възможни длъжностни лица в държавата за наличието на незаконното гето на ул. „Калиманци" и за агресивното поведение на неговите обитатели.
Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки внесе доклад за незабавното премахване на гетото на ул. „Калиманци", както и питане към кмета на Столична община за това кои са виновните длъжностни лица за съществуването му. Питането засяга и въпроса с липсата на цялостна общинска политика по отношение на незаконните ромски гета.

Станете почитател на Класа