Протестно шествие "Не на данък паркинг" ще се проведе довечера

Протестно шествие "Не на данък паркинг" ще се проведе от 18.30 часа от пл. "Славейков", съобщиха организаторите от едноименната фейсбук група. Шествието ще премине по ул. “Г. С. Раковски” и ще завърши пред сградата на ул. “Московска”33 с установяването на палатков лагер в градинката пред общината, който ще остане там за неопределено време, в зависимост от реакцията на Столична община и Столичен общински съвет за удовлетворяване на исканията на протестиращите.
Събитието се организира от граждани, обединени във фейсбук групата „НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!”. Те неколкократно поставиха пред кмета и Столичен общински съвет искане да бъде коригиран Раздел 2.3. „Режим на локално платено паркиране на ППС на собственици на жилищни имоти, попадащи в зоните за почасово платено паркиране”, както и на свързаните с него Приложения 14, 15 и 15А от Наредба за организация на движението на територията на Столична община (НОДТСО), приет с Решение №148 по Протокол №12 от 22.03.2012 г., но така и не срещнаха разбиране от управляващото мнозинство.
Очакванията са инициативата за протестното шествие да бъде подкрепена от други граждани, които не са членове на ФБ групата, но са потърпевши или принципно споделят исканията за равни права и премахване на дискриминационните текстове. Поканени са всички граждани, които подкрепят исканията ни, независимо от тяхната принадлежност към други граждански движения, партии, неправителствени организации и други фейсбук групи.
www.focus-news.net


Станете почитател на Класа