Още шест месеца живот за парламентарната комисия за шистов газ

Народните представители удължиха с шест месеца срока на Временната комисия за проучване, анализ и обсъждане на добри практики и законодателни решения във връзка с регулирането на дейности по проучване и добив на подземни богатства при опазване на околната среда. От гласувалите 114 депутати 83 бяха "за", 30 "против" и 1 се въздържа.

Според депутата от ГЕРБ Петър Петров каза, че има достатъчно основания да бъде удължен срокът на комисията. Той подчерта, че мораториумът на НС е бил върху технологията за проучване и добив на шистов газ.

Депутатите не приеха предложението на депутата от Синята коалиция Асен Агов срокът на временната комисия да бъде до 31 декември 2012 г. „От интерес на това да не се раздумва повече по този въпрос е да съкратим срока. Това е компромисно решение”, заяви Агов и поиска прегласуване на предложението. То, обаче, отново беше отхвърлено с 5 гласа „за”, 45 против, 66 „въздържал се”.

Преди това народният представител от ДПС Четин Казак призова управляващите да спрат с тенденцията да приписват на НС неприсъщи за него дейности. Престанете да угаждате на изпълнителната власт. Българския парламент има ясно разписани правомощия, подчерта той.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа