Борисов: Ще изпълняваме това, което НАТО реши за Сирия

Ще изпълняваме стриктно това, което НАТО реши във връзка със Сирия. Това каза на пресконференция в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. И президентът, и премиерът, и военният министър, и външният министър са заявили, че изпълняваме стриктно това, което в НАТО ще бъде решено, добави той.

Когато самата Сирия се извини на Турция за невинните граждани, ние какво трябваше да кажем. Не можем да чакаме другите държави да изкажат позиция, а точно обратното. Убеден съм, че когато някой стреля със снаряди и убие невинни хора трябва да бъде заклеймен, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Позицията на България винаги е била ясна и точна – срещу войната, срещу каквито и да е конфликти, разрешавани с военни действия. На никого войната не е донесла нещо добро.

Какво друго бихме подкрепили ние, освен това, което винаги сме казвали – касапницата в Сирия да спре, братоубийствената война на сирийски граждани да спре, да спре рушенето на една прекрасна държава и в същото време, доколкото аз знам, Турция няма да влезе да се бие в Сирия, каза още Борисов.

Премиерът посочи, че страната ни не може да ходи да се бие със Сирия с транспортни хеликоптери. Нашите Кугъри могат да пренасят багаж или хора, ако трябва да закараме десетина души, коментира премиерът.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа