ЧЕЗ придава артистичен облик на столичната улица „Граф Игнатиев”

ЧЕЗ България" започва изпълнението на проект за изрисуване на 50 електрически ревизионни табла по столичната улица „Граф Игнатиев” и други централни улици. В него ще се включат художници и стрийт арт артисти, избрани от ЧЕЗ след конкурс, който събра над 120 идейни концепции.
Артистичната акция, в която компанията инвестира, се осъществява с подкрепата на Галерията за модерно изкуство и с подкрепата на Столична община.
Сред авторите, които ще пресъздадат своите творчески проекти сред градския пейзаж, са Калоян Илиев-Кокимото (финалист в конкурса MOST), Нора Ампова, Елена Ангелова, Ралица Олева, Деница Русева, Мариян Дянков, Руслана Кожухарова, Студио Four Plus и други.

                                                                   Худ. Мариян Дянков

Спонтанни живи арт пърформанси ще радват столичани през следващите две седмици, променяйки по един артистичен и цветен начин облика на емблематичната градска артерия – ул. Граф Игнатиев. Акцията ще обхване участъка от пл. Славейков до кръстовището на бул. Евлоги Георгиев.
„Облагородяването и разкрасяването на средата, в която живеем е изключително важно.
Изрисуването на таблата е своеобразен призив на ЧЕЗ за по-отговорно отношение към елементите от градската среда. Вярвам, че ще продължим да допринасяме за това София да стане по-красив и артистичен град”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
„Проектът на ЧЕЗ е още една стъпка към превръщането на София в по-уютна и одухотворена европейска столица“, заяви Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Като продължение на тази интересна инициатива, решихме заедно с нашите партньори от ЧЕЗ, да осъществим съвместна изложба в Галерията, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи дори ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб“, допълни тя.

                                                        Худ. Руслана Кожухарова

Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Досега в рамките на проекта бяха реновирани и преобразени таблата по столичните улици ''Г.С.Раковски'', ''Витошка'', ''Мария Луиза'' и други.
ЧЕЗ започна проекта си „Инвестираме в България“ през 2010 г. с цел да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Съществена част от този проект е да подобри средата на живот в градовете, като ги направи по-атрактивни, модерни и уютни.


Станете почитател на Класа