Мечките на Coca-Cola се превръщат в дебелаци болни от диабет

Бившият творчески директор на Crispin Porter + Bogusky Алекс Богъски се завръща в индустрията и пусна филм, който разказва за опасностите от Coca-Cola.
Анимацията показва семейство полярни мечки, които пият газирана напитка, напомняща на цвета и формата на бутилка Coca-Cola. Видеото показва, че мечките страдат от затлъстяване, диабет, импотентност, загуба на зъби и други здравословни проблеми. Паралелно в рекламата са показани статистически данни и факти за вредата от захарта. Филмът завършва как мечките изливат Coca-Cola от бутилка в океана. Саундтрак в рекламата на песента Sugar ("Захар").
Социалната реклама е направено за център за научни изследвания в интерес на обществото.
Полярните мечки са традиционните герои на рекламни напитки на Coca-Cola.
Представители на компанията Coca-Cola нарекоха фактите, посочени във видеото, фалшиви, отбелязвайки, че то е направено само за да привлекат внимание. Компанията също така каза, че непрекъснато работи заедно с правителството и гражданското общество, за да се справи с проблемите на диабета и затлъстяването.
Алекс Богъски е започнал работа в агенция Crispin Porter през 1989 г., а през 1997 г. става един от собствениците на фирмата, след което името му е добавено в названието на агенцията. През 2008 г. той става съпредседател на борда на директорите. През 2010 г. Богъски заявява, че се отказва от  рекламната индустрия. Както беше отбелязано в портала AdAge агенция Crispin Porter + Bogusky в продължение на години е работила с компанията Coca-Cola, като е правила реклами за диетични напитки. Богъски също така  създаде и няколко рекламни кампании за веригата ресторанти Burger King, а по-късно публикува книгата "Девет диета", който критикува заведенията за бързо хранене.

Виж видеото тук.

Станете почитател на Класа