Гражданската администрация в МВР е с най - ниски заплати в системата

1/6 от служителите на МВР са лица, които работят по трудово правоотношение, за които се прилага Кодекса на труда. Нашият Синдикат обединява тези служители, които дават своя принос със своята отговорна работа за изпълнение на функциите на министерството". Това каза председателят на Синдиката на гражданската администрация в МВР Христо Христов в предаването "Преди всички" по бнр.

"Хората от гражданската администрация са с най-ниските заплати в системата. Те не са държавни служители, но работят за държавата и трябва да ви кажа, че много отговорно си изпълняват функциите. Част от тези служители имат най-високо ниво на достъп до информационните системи, но те не са държавни служители", обясни той.

"Резултатите от последното заседание на Съвета за социално партньорство преди два дни определено удовлетворяват в максимална степен нашите искания, защото това е социално най-справедливото решение - да бъде компенсирано с еднаква сума за всички служители, тъй като досегашните увеличения, които да правени в проценти, винаги разтварят ножицата между различните категории служители. Така че постигнатото в момента за нашите служители е възможно най-доброто", беше категоричен Христов и обясни, че увеличението на заплатите на служителите ще бъде под формата на порцион от 60 лева.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа