Криминалисти иззеха луксозни автомобили в Перник

По колите има незаконни интервенции, едната е издирвана в ШИС При акция на служители от сектор ‘'Противодействие на криминалната престъпност'' към ОДМВР-Перник в кв. ‘'Църква'' е установен лек автомобил ‘'БМВ''530, обявен за издирване в Шенгенската информационна система. Луксозното возило било без регистрационни табели и е иззето при проверка в имоти, използвани от регистрираните в МВР М.М.-Меткето (34 г.) и М.П.- Пикьора (30 г.), и двамата от Перник. Полицейските регистрации на първия са за кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява, на втория - за нанасяне на средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и измама.

В хода на акцията, в пункт за регистриране на моторни превозни средства в кв. ‘'Калкас'', органите на реда задържали джип ‘'Нисан Патрол'' с интервенции по идентификационния номер на рамата. Изяснено е, че опиталият да регистрира джипа И.Б. (42 г.) от Перник има връзка с престъпната дейност на Меткето и Пикьора.

При опит да бъде регистриран в КАТ-Перник криминалистите задържали още един автомобил - ‘'Исузу Тройлер''с пренабити номера на рамата, собственост на К.В. от Перник.
Трите леки автомобила са иззети, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Припомняме, че в гараж, използван от М.М. и М.П. в началото на юли 2012г. бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката ‘'БМВ''. В началото на годината, в рамките на планирана акция те, заедно с още петима перничани бяха задържани с множество авточасти и аксесоари от коли с неустановен произход. Открити бяха и над 100 бойни патрона за пистолет „Макаров''.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа