Двойното акробатично колело, което може да стане градският транспорт на бъдещето

Ако някога сте си мечтали да карате акробатичен велосипед с едно колело из града, но сте отхвърлили идеята като непрактична, имате втори шанс. Американски конструктор е измислил дизайн, който може да направи чифтовелосипеда обичайна гледка в градовете по цял свят.

Возилото прилича на голямото единично колело, но към него са добавени предно колело, рамка и кормило. Създателят й, Джош Бехтъл от базираната в Уискънсин Scalyfish Designs казва, че проектът му ще промени начина, по който хората карат велосипед, като дори ще могат да правят това странично.

Bicymple може да бъде използван в два режима – с блокирано задно кормило, което го превръща в нормален велосипед, или със свободно кормило, в рачешки режим, който позволява по-остри завои и странично каране. Изобретателят казва, че желанието му е да опрости дизайна на велосипедите. Премахването на веригата редуцира броя на подвижните части и цялостната сложност на конструкцията. Стоманената рамка представлява просто два лоста, които минават над и между двете колела, като разклоненията са разположени диагонално, така че да се образува съвсем малко разстояние между 29-инчовите предно и задно колело.

Станете почитател на Класа