Областният управител на Бургас Константин Гребенаров: Възстановен е пътят Варвара – Ахтопол

София. Възстановен е пътят Варвара – Ахтопол. Това съобщи за Агенция „Фокус” Константин Гребенаров, областен управител на Бургас. "Насипано е мястото, кoето беше отнесено от водата. Комисия от специалисти чакат светлата част на деня, за да огледа мястото и да се прецени дали може да се пусне вече в експлоатация пътят", посочи Гребенаров.
В момента се използва обходен път за спешни случаи, ако е необходимо да бъдат придвижени хора или линейки в по-спешна ситуация, която изисква спешни мерки. Днес през деня всичко ще бъде възстановено, каза Гребенаров.
Проблемът е станал на пътя Варвара – Ахтопол, където има един много стар, 50-60 годишен мост, но по него няма видими поражения. Преди моста има отнесена част от пътя от придошлата вода, което снощи беше възстановено и насипан, каза Гребенаров.
Днес пътят ще се огледа от специалисти, за да преценят дали е възможно да преминават отново хора и коли. Ще бъде огледан и мостът, защото съоръжението е много старо, каза още областният управител на Бургас. Той посочи, че няма бедстващи и пострадали хора, няма откъснати места. Всичко е нормално в момента за хората, които живеят в този район. „Предполагам, че днес в светлата част всичко ще бъде възстановено и ще има нормален ход на пътя и в околността”, каза още Константин Гребенаров.
Красимира ГЕОГРИЕВА

Станете почитател на Класа