Въпросителни около здравето на Путин

Защо руският президент отлага чуждестранни визити - четири, сред които и тази в България? Наистина ли полетът му с жеравите през септември му е причинил травма или има други причини?
Говорителят на Владимир Путин отрече президентът да има сериозни здравословни проблеми, но в Русия, където личният живот на първите лица в държавата е пазен в тайна, спекулациите се множат.
Ако се вгледате внимателно ще откриете разликите - Владимир Путин на 7 май при встъпването му в длъжност с познатата стройна, леко войнишка походка и Владимир Путин в началото на септември по време на срещата на лидерите от организацията за азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество. Президентът леко накуцва.
Източници от Кремъл твърдят пред руските медии, че полетът на Путин с жеравите в началото на септември е събудил стара спортна травма. Именно от нея сега той се възстановявал. Говорителят на президента Дмитрий Песков потвърди за спортна травма, но според него тя няма нищо общо нито с жеравите, нито с отлагането на чуждестранни визити.
Факт е обаче, че няма официално обяснение за промените в задграничния график на Путин освен това, че датите се съгласуват.
Още не е ясно кога точно през декември Путин ще дойде в България и дали ще присъства на срещата на върха между Русия и Евросъюза в Брюксел същия месец. И докато се множат спекулациите, се увеличават и предизвикателствата - дали Путин ще последва традициите на тайственост или ще покаже по-модерен подход.



bnt.bg

Станете почитател на Класа