Външният вид е определящ за първоначалните ни впечатления от хората

Лоши новини за „грозните патета” и за тези, които не си падат особено по модното облекло – външният вид е определящ за първоначалните ни впечатления от хората. Това е установило онлайн проучване, цитирано от в. „Дейли мейл”.
Три пети от хората формират мнението си за някой в рамките само на  пет секунди от първата си среща, а повече от една трета от запитаните казват, че външният вид е всичко, което определя първото им впечатление от някого. Една четвърт от анкетираните признават, че винаги са оценявали хората единствено по външния им вид.
Жителите на британската столица са най-склонни да „съдят за книгата по корицата” – 37% на сто от лондончани съобщават, че първоначалната им преценка винаги се определя от външния вид на хората.
Един от всеки десет британци признават, че са си тръгвали от първа среща, тъй като са били отблъснати от външния вид или облеклото на евентуалния си бъдещ партньор. Почти 1/5 от мъжете в цялата страна признават, че са зарязали жена на първата си среща с нея, тъй като не са одобрили облеклото й. Жените като цяло са по-толерантни към облеклото на мъжа, ако то не е по вкуса им.
Почти половината от британците споделят, че външният вид е най-важният фактор, който вземат под внимание при интервю и той има решаващо значение, надделяващо над опита или квалификацията на кандидата.


Станете почитател на Класа