ИНА: Албанците в РМакедония имат право на революция

Албанската новинарска агенция INA публикува на 31 октомври т.г. специална статия, в която се призовават албанците в РМакедония към революция, съобщават "А1.он" и "ПлюсИнфо".

Автор на материалът е някоя си Валбона Вардари. Позовавайки се на американския писател и философ Хенри Дейвид Торо тя обръща специално внимание на неговата книга "За гражданското непослушание". Изхождайки от написаното в нея, тя отправя редица призиви и препоръки, подтикнати от положението на албанците в РМакедония.

Вардари смята, че албанския народ в РМакедония "в състояние на безкрайна мизерия под колониалната окупация в БЮРМ, изнервен от политическите елити, трябва да вземе съдбата си в свои ръце и да не търпи повече подчиненост на Славомакедонското правителство, което е тираническо".

"Отпорът спрямо тази колониална, терористична и антиалбанска държава са от витално значение за реализирането на свободата и затова всички хора трябва да работят против славяномакедонското правителство, за да може най-накрая да се осъществи правото на самоопределение и деколонизация, правото на референдум за създаване на една-единствена национална държава, наречена Албания", пише авторът.

Материалът най-накрая завършва с призива: „Действай и бори се срещу славомакедонската колониална власт, за свободата на Вашите деца“.

www.cross.bg/1336409

Станете почитател на Класа