Хари Потър 19 години по-късно

В петък, 1 септември, 2017, Хари Потър и Джини Уизли отидоха до станцията Кингс Крос (King's Cross) с трите си деца Джеймс Сириус, Албус Сивиръс и Лили Луна. Рон и Хармаяни също бяха там, както и Драко Малфой и синът му Скорпиус. 

 

 

 

 

Да, днес е денят, в който действията от епилога на Хари Потър и Даровете на смъртта се случват, а феновете на поредицата използват хаштага #19ГодиниПо-късно (#19YearsLater) за да го отпразнуват в социалните мрежи.

 

Дж. К. Роулинг, авторката на книгите, публикува относно този ден в Twitter: "Днес е деня, в който Албус Сивиръс Потър се качва на Хогуортс Експрес от Кингс Крос за пръв път."

 

 

Един фен отбеляза, че Теди Лупин (кръщелникът на Хари) и Виктоар Уизли ще се целуват на платформа 9¾, а Роулинг добави: "Моля ви, дайте им малко лично пространство."

 

Стотици фенове се очакват да пътуват то станцията Кингс Крос днес, в опит да мярнат Хари, Рон и Хармаяни, докато изпращат децата си.

 

Разбира се, след като Даровете на смъртта беше излъчен през 2007, историята на Хари Потър продължава, като сценичната адапция Прокълнатото дете я подхваща мигновено след епилога, а две нови книги за "История на Магията" са насрочени за пускане в продажба по-късно тази година. Те ще отведат читателите на "пътешествие през предметите изучавани в Хогуортс, училище за вещерство и магьосничество"

 
 

Станете почитател на Класа