Отиде си една епоха! Основателят на "Плейбой" Хю Хефнър почина

Отиде си една епоха! Основателят на "Плейбой" Хю Хефнър почина
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    28.09.2017
  • Share:

В своя дом в Лос Анджелис, на 91-годишна възраст е починал основателят и създател на популярното американско списание за мъже Playboy ("Плейбой") Хю Хефнър, предават в тези минути печалната вест световните осведомителни агенции. Както съобщават американските издания, той е починал от естествена смърт, в обкръжението на семейството си и приятели.

 

 

"Моят баща имаше изключителен живот в ролята си на първопроходец на определен вид средства за масова информация и култура, а също така участва в някои от най-значителните социални и културни движения на нашето време в пропагандата на свободата на словото, гражданските права и сексуалните свободи", заяви Купър Хефнър, син на починалия и главен творчески директор на Playboy Enterprises. Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 г. в Чикаго. След службата си в армията, той завършва факултета по психология към Университета в Илинойс.

 

 

Идеята за списанието Playboy се ражда още в студентските му години. През декември 1953 г. излиза първият брой на изданието като на обложката е блестящата Мерилин Монро. През годините голяма популярност придоби и известното имение на Хефнър в Лос Анджелис, което беше синоним на блясък и красиви жени. То беше своеобразен монумент на виждането на един мъж за света, сбъдната фантазия за възрастни със звездни гости и диви партита.

Станете почитател на Класа