Шарапова се завърна след 13 години

Мария Шарапова все пак се завърна в Линц 13 години по-късно. Шампионката на местния турнир от 2006 г. бе специален гост на състезанието, като прекара един ден в австрийския град.

Първоначалният план на рускинята бе да вземе участие в надпреварата, но нова контузия в рамото я лиши от тази възможност. Така тя посети турнира в ролята на зрител, след като бе посрещната от Барбара Шет на летището.

В програмата на Шарапова в Линц влязоха гостуване в местния магазин на автомобилната марка „Porsche“, пресконференция и среща с фенове в съоръжението на надпреварата.

Бившата №1 отдели време за привържениците си, като в сесията ѝ по даване на автографи залата бе препълнена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последно Мария игра на US Open, където отстъпи в първия кръг пред Серина Уилямс след поражение с 1-6 1-6. Американката показа най-доброто си тенис лице срещу голямата си съперничка и я елиминира. Това бе 19-а поредна победа на носителката на 23 титли от Големия шлем срещу тази противничка и общо 20-а от 22 срещи.

Шарапова получи „уайлд кард“ за турнира в Люксембург, който се провежда непосредствено след този в Линц. Очаква се да се завърне на корта там.

Станете почитател на Класа