Пазете се! От това лесно може да психясате

Прекаленото психическо натоварване може да ви докара куп проблеми, включително и сърдечни. Така известният "бърн аут" може да бъде избегнат, ако се успокоите и спрете да се тревожите твърде много. 

Все по-често хората страдат от психически заболявания и стигат до терапии с психолог или психиатър. Никой не казва, че има нещо лошо в това да се потърси помощ, но ако премахнете някои вредни навици, с които затормозявате психиката си, няма да ви се налага да хвърляте тлъсти пачки за психическото си здраве. 

Прочетете в долните редове какво трябва да избягвате да правите, за да постигнете душевен мир:

Стремежът да сте най-добрите винаги и във всичко

Перфекционизмът ни е всичко!

Да се стремите да бъдете първи, номер едно в професията, в личния си живот или във вселената. Това е най-ефективният начин да получите желаното емоционално задоволяване, но и психосоматични проблеми или билет при психотерапевт (или може би дори на психиатър).

Не поставяйте работата над семейството, отношенията си и близките си

Мислите си, че тези хора могат без вас и парите и растежът в кариерата са най-важни.

Прекарвате цялото си време в работа, но е малко вероятно е тя да накара децата ви да бъдат благодарни за това, че никога не сте си вкъщи.

Шефът ви може да ви похвали и дори да даде бонус, който можете да похарчите за нова покупка, но няма да ви подари усмивката на малкото ви слънчице и времето прекарано с него. 

Да знаете всичко и да правите всичко по еталон

Може ли някой да знае нещо по-добре от теб? Може ли такъв важен човек като вас да сбърка?

Ако някой се осмели да се съмнява във вас и възможностите ви, правите всичко, за да докажете обратното. Това обаче ще ви изиграе лоша шега в даден момент. 

Контролирате всичко, което можете

Не можете да си легнете, докато не разберете къде точно е по-добре да закупите застраховка през следващата година. И какво написаха в родителския или работен чат? Не забравяйте да проверите през нощта. Обадете се поне десет пъти през деня на съпруга или децата си. Големият брат вижда всичко.

Всяка минута от живота ви трябва да бъде изпълнена с дълбок смисъл

Нямате право да се бавите и да сте мързеливи, дори когато работата е свършена. Дори през уикенда. Как да бъдеш мързелив, когато трябва да направиш толкова много неща? Ако нямаш бизнес, ела и си направи. 

Мислите глобално: или всичко, или нищо

Защо да се задоволявате с малко? Или всичко, или нищо. Или сте губещ, или победител. Или черно, или бяло.

Кола? Най-добрата. Не можете да си го позволите, но всички съседи ще ви завиждат. Струва си. Търсите работа със скромно начало? Не, мама не те е родила за това. Потърсете веднага нещо с думата „отгоре“ и много нули във вашата заплата.

Светът трябва да те оценява

Думата, която ползвате най-много е "трябва". Какво искаш да кажеш с това, че не искаш? Какво искаш да кажеш, че не ти харесва? То трябва да се направи. Всички живеят така.

Ако никой не дължи нищо на никого, светът ще се срине. И като цяло, това е чист егоизъм.

Супергероите, специални хора, не почиват. Затова са страхотни. Разпилявате енергията сиТова е най-добрият начин за бързо получаване на рани, стрес и много психологически проблеми.

Станете почитател на Класа