Световен ден на тангото

Световен ден на тангото
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    11.12.2019
  • Share:

Днес е Световният ден на тангото. По този повод днес в София е бандонеонът Михаел Долак. Той ще изнесе концерт тази вечер в Гьоте институт, последван от традиционна Гран милонга.

Концертът ще разкаже с думи и музика историята на бандонеона, посочи пред БНР Иво Парушев от студио „Тангерин", който е сред организаторите на събитието.

 

Резултат с изображение за „тангото.“"

 

„Има много истории и легенди. Най-вероятно германски емигранти са го донесли до Буенос Айрес, където той просто е намерил новото си призвание като основен инструмент на аржентинското танго и своя нов дом. ... Когато се появява бандонеонът, някак той пасва като уникален инструмент, изразяващ душевността на тангото", разказа той в предаването „Преди всички".

По думите му тангото е и дует, и дуел. Той посочи и скритите кодове в танца.

Парушев съобщи, че за празника са поканили професионална танцьорка и преподавателка от Берлин, която по време на Гран милонгата ще направи демонстрация с българския танцьор Андрей Ненчев.

"Тангото е храна и за душата, и за мисъла, и за интелекта. Всеки търси и намира в тангото това, от което има нужда", каза в заключение Иво Парушев.

Станете почитател на Класа