Да му мислят хората с тази кръвна група

Да му мислят хората с тази кръвна група
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    03.01.2020
  • Share:

Напоследък се провеждат все повече и повече проучвания, свързани с кръвните групи и това към кои болести са предразположени притежателите им.

 

 

Например, преди време учени от Каролинския университет в Швеция откриха връзка между определени кръвни групи и риска от рак.

Притежателите на кръвната група AB отрицателна (или четвърта) са само 4 до 8% от световното население.

Резултатите от проучвания на западни лекари показват обаче, че именно хората стази кръвна са изложени на риск.

Статията „Да, вашата кръвна група влияе на вашето здраве“ представя резултатите от проучване на университета в Харвард , според което кръвните групи могат да повлияят на репродуктивните способности.

По-специално, жените с четвърта кръвна група са изложени на висок риск от развитие на рак, включително рак на яйчниците.

Освен това учените сериозно се страхуват от появата на прееклампсия при такива бременни жени - повишаване на кръвното налягане и протеини в кръвта.

 

Защо тази кръвна група е обречена на рак, слабоумие, инсулт или инфаркт  - 0

 

Притежателите на AB Rh - също е по-вероятно да се разболеят от рак на панкреаса, твърдят експерти от Харвардския университет. 

Според други изследвания, проведени от специалисти от университета във Върмонт с участието на 30 хиляди души, хората с кръвна група IV е по-възможно да имат проблеми с мисленето и паметта и страдат повече от деменция.

Учените откриха, че AB Rh - увеличава риска от деменция.

Последните разработки на британски учени, насочени към установяване на връзката между определено заболяване и кръвната група пациенти, също доведоха до разочароващи резултати по отношение на AB Rh.

Според резултатите от проучвания, експертите стигат до заключението, че най-големият риск от инсулт е именно при притежателите на кръвна група IV. Според статистиката при тези пациенти се наблюдават с 20% повече случаи на инсулти.

 

Американските лекари твърдят също, че хората с AB Rh са най-застрашени от сърдечен удар или друго сърдечно заболяване. За да стигнат до това заключение, учените анализираха здравословния статус на 90 хиляди души на възраст от 30 до 75 години.

Проучвания за връзката между кръвните групи и болестите също бяха проведени от немски и руски лекари.

Изводите им са следните: Притежателите на различни кръвни групи имат различни показатели, които определят предразположението към образуването на тромби и тромбози, които могат да причинят определено заболяване.

Степента на кръвна плътност определя колко висок е рискът на човек от образуване на кръвни съсиреци и инсулт. Например, кървенето при жени с кръвна група III може да се появи с 15% по-често от останалите.

 

Хората от четвърта кръвна група „поглъщат“ негативните характеристики на пациенти с други кръвни групи, всяка от които има определени недостатъци в предразположението към определени заболявания.

Експертният хематолог, лекар от най-високата класа, Алексей Портнов, идентифицира група хранителни продукти, които не се препоръчват за собствениците на AB, които имат ниска киселинност на стомаха.

Такива хора е по-добре да не ядат определени видове месо. Нежелателно е да ядете пилешко, свинско и говеждо месо, но пуйка, заек или агнешко - можете. Мастните храни, особено маслото, също трябва да се избягват.

Списъкът с неприемливи продукти включва всякакви бобови растения.

Станете почитател на Класа