Делфини плуват в Перловската река!

Делфини плуват в Перловската река!
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    09.04.2020
  • Share:

Сърцата на хиляди „зелени" затуптяха радостно, а Грета Тунберг дори реши да се върне вече в училище, след като във фейсбук изгря новина, че в Перловска река в София са забелязани да плуват делфини, пише "Труд". Явлението било в резултат на пречистването на природата заради липсата на замърсители в кризата. Това става броени дни след като новина за такива морски бозайници в каналите на Венеция разтърси световните новини. Новините обаче се оказаха фалшиви. Очевидците и в двата случая явно били прекалили с дизенфектантите, установиха докторите. Та като стана дума за делфини, ето какво споделя Банко М. в социалната мрежа:

 

„Пристигна ми сметката за вода – ужас, сякаш вкъщи имам делфинариум! Заявявам, че отказвам вече да се мия и къпя редовно до края на извънредното положение!" Прав е човекът. Кризата преобръща тотално и други основни житейски постулати. Навремето заклетите трезвеници упорито твърдяха:

 

„Не е нужно да пиеш алкохол, за да си весел." Днес обаче нещата са с главата надолу и смело можем да твърдим:

 

„Не е нужно да си весел, за да пиеш алкохол." В домашни условия се употребяват извънредни дози увеселяващи напитки. Ето кое тревожи един гражданин:

 

„Ясно е, че трябва да пазя белия си дроб от коронавируса, но аз повече се притеснявам какво ще стане с черния ми дроб до края на кризата..."

 

Друг фейсбук потребител гледа мрачно в бъдещето: „Годината е 2050, внуче моли дядо си:

– Дядо, разкажи ми за голямата епидемия през 2020 година. – Не помня, мойто дете, всички бяхме непрекъснато пияни..." Седенето у дома и невършенето на нищо извикват в паметта цитат от класиката на Джоузеф Хелър „Параграф 22":

 

„Бащата на Майор Майор беше трезвен, богобоязлив човек, който осъждаше неморалните жени, които му отказваха. Негов специалитет беше люцерната и за него бе много изгодно да НЕ отглежда люцерна. Държавата му плащаше добре за всеки бушел непроизведена люцерна. Колкото повече люцерна НЕ произвеждаше, толкова повече пари му даваше държавата. През дългите зимни вечери той си седеше вкъщи и не кърпеше хамути..."

 

За разлика от бащата на Майор Майор много българи в дългите пролетни дни и вечери от скука се отдават на ръкоделие (буквално, да не си помислите нещо). Шиенето на гоблени постепенно се превръща в масов спорт, а не липсват и новаторски сюжети с Генерала (виж снимката). Други пък редят пъзели. Даже се разказва следния случай:

 

Гражданин влиза в магазина и заявява: – Искам да направя рекламация на този пъзел Ravensburger от 18 000 части! Но защо? Липсва един елемент... Ето че дойде време за традиционния оптимистичен финал. Той е на позитивно настроен наш сънародник във фейсбук: „Значи, братя българи, ето какво се оказа: подобно на много други глупости, характерни за нормалните, развити народи (например – демокрацията) и ТОВА тук не работи кой знае колко..."

 

Станете почитател на Класа