Антиейдж диетата на Брижит Макрон

През април тази година първата дама на Франция Брижит Макрон навърши 67 години. И съдейки от последните й снимки, съпругата на Еманюел Макрон се намира в прекрасна форма.

 

Бившата учителка не може да се оплаче от проблеми с теглото и без притеснения си позволява да облича поли и рокли, които показват стройните й крака.

Мадам Макрон е наясно, че не може да разчита само на добрите гени, затова и следи много внимателно с какво се храни.  

И макар да е на ти с последните модни тенденции, когато стане дума за хранене, съпругата на френския президент е много старомодна.

Брижит Макрон не е фен нито на популярната алкална диета, нито на фастинга. Тя просто следи в ежедневното й меню да има поне 10 сезонни плодове и зеленчуци. И при никакви обстоятелства не иска да вижда fast food на трапезата си.

По думите на диетолога Франки Филипс, методът на мадам Макрон е много правилен. Според специалиста, наличието на разнообразни плодове и зеленчуци в менюто е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта,

„При хората, които консумират пет порции (около 400 грама) плодове и зеленчуци дневно, рискът от развитие на няколко хронични заболявания, включително сърдечни болести и рак, намалява", смята Филипс.

Плодовете и зеленчуците са не само източник на фибри, така необходими за дамите в зряла възраст, но и на хранителни вещества.

Днес много диетолози силно препоръчват обогатяването на дневния рацион със зеленчуци, които са с високо съдържание на витамини, вместо с обичайните хранителни добавки. Има дори специални списъци със зеленчуци и плодове, които са с подмладяващ ефект. Сред тях са:

Спанак – той е богат на лутеин и зеаксантин, които препятстват развитието на катаракта и оказват положителен ефект върху състоянието на ретината.

Червен пипер – той съдържа много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С помага за укрепване на имунитета и предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки.

Ябълки – това е един от най-популярните антиейдж плодове с високо съдържание на пектин, който ви позволява да премахнете токсините и да поддържате еластичността на кожата си.

Авокадо - то е с много високо съдържание на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Диетолозите го препоръчват при суха и раздразнена кожа.

 

Броколи – те са богати на кверцетин - антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Считат се за отлично средство при профилактиката на колит и артрит. 

Станете почитател на Класа