Маринела направи опит за самоубийство

Маринела Арабаджиева, съпругата на туристическия бос Ветко Арабаджиев и негов съпроцесник по дело за ДДС афери, е направила опит да се самоубие преди по-малко от месец – на 15 юли, приемайки таксична доза хлофазолин. Това стана ясно от определението на Апелативния специализиран съд, който вчера отново върна делото срещу пловдивските хотелиери на прокуратурата и разпореди пускането на съпрузите под домашен арест.

 

Един от мотивите, накарали магистратите да освободят от ареста Маринела Арабаджиева е именно опитът й за самоубийство. Бизнес дамата вдига високо кръвно на 15 юли следобед, минути след като Специализирания съд се рапорежда тя да бъде задържана под стража в ареста. Две седмици по-рано Маринела Арабаджиева бе пусната под домашен арест от съда, след като прекара 9 месеца в килията.

 

 

Маринела Арабаджиева е направила опит да се самоубие на 15 юли, след като съда отново се разпорежда да бъде върната в килия.

Ужасът от завръщането в ареста вдига кръвното на Арабаджиева и в опит да го свали тя приема цяла опаковка лекарства с токсична доза хлофазолин, след което припада. Животът й е спасен благодарение на експерсната реакция на близките й, които я карат спешно в болница. Възстановява се цяла седмица, а след това е прегледана от психиатър. Той е констатирал, че пациентката му има

„настойчива мисъл за самоубийство, чувсто за безнадеждност, отчаяние и безпомощност, директни заявления за самоубийство“.

Маринела Арабаджиева има и сериозни съпътстващи заболявания - артериална хипертония и исхимична болест на сърцето.

Маринела Арабаджиева бе арестувана заедно с мъжа си Ветко на 7 март 2019 г. в имението на кокаиновия трафикант Георги Семерджиев - Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона, съпрузите бяха екстрадирани в България миналото лято. Те са подсъдими като тартори на организирана престъпна група за ДДС измами и пране на пари. При акцията срещу Арабаджиеви бяха открити 10 милиона лева в кутии за обувки, скрити в апартамент в 5-звездния столичен хотел „Маринела“.

Станете почитател на Класа