Казаха на Гришо, че може да умре, ако...

Казаха на Гришо, че може да умре, ако...
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    12.08.2020
  • Share:

Пореден голям скандал, свързан с коронавируса, разтърси тениса. След като Григор Димитров, Новак Джокович и още няколко техни колеги пипнаха заразата в Задар (Хърватия), сега организаторите на един от един от най-големите турнири в света US Open решиха да се застраховат с документ, който ужаси милиони в социалните мрежи.

Текстът му се появи в социалните мрежи и макар автентичността му да не е потвърдена, съдържанието му е шокиращо, а всеки желаещ да участва в турнира, ще трябва да го подпише. Това, което възмути е предполагаемият отказ от отговорност на организаторите при заболяване на играчите или евентуална смърт поради COVID-19.

"Напълно съм наясно е рисковете да вляза в Националния тенис център по време на пандемията. Разбирам, че спазването на протокола не гарантира, че аз или членове на семейството ми няма да се разболеят. Поемам отговорност за всичко, което може да се случи, а това включва заболяване и дори смърт на мен и хората, около мен. Тази форма на отказ е обвързваща за мен, ако остана жив и за моите наследници и представители, ако съм мъртъв", пише в документа.

Припомняме, че турнирът, който трябва да се проведе между 31 август и 13 септември, вече предизвика недоволство сред тенисистите заради очакваната карантина, на която трябва да се подложат след него, а двама от най-добрите Роджър Федерер и Рафаел Надал директно отказаха участие, но нашият Григор Димитров все още е сред тези, които се колебаят.

 

01ffg

 

 

Станете почитател на Класа