Новият Mercedes S-класа

Дебютът на новия Mercedes-Benz S-Class ще се състои скоро, но засега компанията разпалва интереса ни със снимки на интериора. Той е станал още по-разкошен и изискан от всякога и просто е натъпкан с големи сензорни екрани.

Като цяло интериорът на новата S-класа е описан от компанията като "трето място", тоест комфортно убежище на бъдещия собственик между дома и работата. Те уверяват, че в салона цари "приятна атмосфера, белязана от елегантност, високо качество и лекота", а гледайки снимките е трудно да не се повярва.

 

 

 

В S-класата са инсталирани пет сензорни екрана наведнъж, които според разработчиците са 10 пъти по-ярки, отколкото в предишното поколение, и те могат да бъдат настроени с гласова команда: "Здравей, Мерцедес!"

 

 

В центъра на приборното табло е 12,8-инчов накланонен дисплей и 12,3-инчов с цифрови датчици. За пътниците отзад са добавени два 11,6-инчови екрана (на облегалката на седалката), а също така има 7,0-инчов информационно-развлекателен екран MBUX.

 

 

Автомобилът има сензорен волан с три спици, който според изпълнителния директор на Mercedes-Benz съобщава на системите за помощ на водача, дали ръцете му са на волана, тъй като новата S-класа освен всичко друго ще предлага автономност от 3-то ниво.

 

 

В допълнение към новия чувствителен на допир волан, Mercedes S-Class ще включва ново интерактивно светодиодно осветление на интериора, интегрирано във функции за помощ на водача.

 

 

Например, ако автомобил се появи в сляпата зона на S-класата, червена светлина ще започне да мига, за да предупреди водача. Има и визуална обратна връзка чрез светлината при настройка на климатичния контрол и използване на гласовите команди „Здравей, Мерцедес!“.

 

 

Разкошният седан е оборудван, наред с други неща, със система за филтриране на въздуха, която улавя финия прах и миризми. Както преди, пакетът Air-Balance Package с йонизатор предлага два специални изискани аромата за S-Class.

 

 

Повече за новия Mercedes-Benz S-Class ще научим, когато дебютира на 2 септември. В САЩ цената му, вероятно, ще започне от 95 000 долара.

 

 

 

 
 

Станете почитател на Класа