Продава се военен Harley-Davidson

„Военен реставриран мотоциклет Harley WLA 42 от 1942 година.  Мотоциклетът е в движение, в оригиналния си военен цвят. Украинска регистрация ”, - пише авторът на обявата.

Известно е, че Harley-Davidson WLA са произвеждани от компанията по поръчка на американската армия. Мотоциклетът със среден размер е оборудван с V-образен двигател с мощност от  23 конски сили с обем 742 кубически сантиметра. Максималната скорост на машината е 105 км / ч.

 

 

 

Изградена е и експортна версия за канадските военни със спецификация - WLC. Същите версии на мотоциклета след това са поръчани от британските (5000 бройки) и южноафриканските (2000 бройки) военни, както и от Китай и съветската войска.

 

 

 

По това време мотоциклетът е струвал 270 долара, което съответства на 4476 долара в днешни пари. Мотоциклетът, възстановен в перфектно състояние в Германия, е бил продаден на търг в Чикаго през 2016 г. за 11 хиляди долара. Продавачът от украинския град Черкас очаква да получи 26 хиляди евро / 30 606 долара за своята машина.

 

 

 

Интересно е, че в Украйна има поне още един такъв мотоциклет в много добро състояние - той е изложен в експозицията на музея Harley-Davidson. В това видео можете да видите как той се стартира и работи:

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа