Нали тамянът пазеше?

Пловдивският митрополит Николай също е прекарал коронавируса и дори е бил на лечение в болница "Пълмед" в града, твърди plovdiv-press. По същото време там се лекуваше и кметът Здравко Димитров, който прекара на легло повече от месец и водеше тежка битка с COVID-19.

 

Владиката вече е добре и е изписан за домашно лечение. Да момента Светият Синод на Българската православна църква мълчи и държи в тайна кои владици и висши духовници са прекарали опасния вирус или пък в момента боледуват. 

Някои атеисти коментират, че това се дължи вероятно на факта, че в началото на пандемията архиереи твърдяха, че таманят пази от коронавируса и заразата не може да се предаде чрез лъжичката за причестяване, която свещениците подават на всички.

 

 

Преди време по време на литургия митрополит Николай обяви, че "пред страшното зловещо лице на пандемията, нашите светски управници в лицето и на министър-председателя и на президента, и на нашия кмет, и на христолюбивото ни войнство, не се уплашиха - стоят твърдо върху вечната скала на светата православна вяра. Бог ще опази народа ни и заради вашата вяра, дръзновение и смелост".

"Тежък кръст промисли Бог да понесе целият човешки род в тия дни. Това изпитание ни преподава много уроци, първият от които е любовта и солидарността", каза още дядо Николай. Той беше категоричен, че църквата ще бди на своя пост, защото не се страхува и призова хората да отворят сърцата си и да ги поднесат като дар на Бог.

Станете почитател на Класа