Хименът не се къса само при секс

Хименът не се къса само при секс
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    30.11.2020
  • Share:

След направено проучване на Би Би Си сред 100 млади жени се оказва, че т.нар. тестове за девственост стават все по-модерни сред момичетата на Острова. Целта на един такъв тест е момичето да разбере дали девствената ѝ ципа е все още непокътната. От СЗО и ООН обаче алармират, че подобни практики всъщност представляват нарушаване на човешките права и правят всичко възможно, за да прекратят този род "прегледи".

 

Според здравните експерти такива изследвания не лежат на никаква научна основа и в никакъв случай не могат да докажат дали дадена жена е девствена или не само по това дали ѝ е скъсана ципата, тъй като тя е твърде тънка и на практика може да се разкъса и при активно спортуване.

 

 

 

 

Нещо повече – проучването на британския телевизионен гигант установява, че на територията на Обединеното кралство има най-малко 21 клиники, които предлагат този вид услуга, а цената варира между 167 и 334 евро. Също така се предлага и услугата да бъде възстановена целостта на девствената ципа, но тогава цената скача с десет пъти.

Тест за девственост се правят не само във Великобритания, но и в поне още 20 държави по света, сред които Белгия, Бразилия, САЩ, Канада, Испания, Нидерландия, Ямайка, Швеция, както в някои страни от Азия, Африка и Близкия изток.

Експертите от СЗО и ООН апелират повече да се говори по тази тема, тъй като обществата по света масово не са запознати по въпроса.

Станете почитател на Класа