Никой не е незаменим: Египет предлага на Русия да замени вноса на турски стоки

Египет поиска Москва да му предостави списък на продуктите забранени или ограничени за внос от Турция в Русия, за да ги замени със стоки, произведени в Египет.

Египетският министър на търговията и промишлеността, Тарек Кабила и руският му колега, Денис Мантуров, обсъдиха темата за частична замяна на турския износ със стоки от Египет.

"Египет се интересува от задоволяване на потребностите на руския пазар от стоки, особено тези от Турция, след решението на Русия да ограничи вноса на плодове и зеленчуци, облекла и кожи от Турция с 66%", се казва изявление на Министерството на промишлеността и търговията на Египет. В допълнение, египетския министър подчерта, че страната му има капацитет за износ на тези продукти.

Отношенията на Русия с Турция са били замразени след свалянето от Анкара на руския военен самолет Су-24. Според указа, подписан от президента Владимир Путин, Русия наложи санкции на Анкара, една от които е забраната върху вноса на някои продукти от Турция и забрана или суспендиране на дейността на дружествата, които са под турска юрисдикция.

Станете почитател на Класа