Да се борим срещу ИД, както прави Русия, а не да измисляме умерена опозиция

Да се борим срещу ИД, както прави Русия, а не да измисляме умерена опозиция
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    01.12.2015
  • Share:

"Смешните твърдения на британския премиер Дейвид Камерън, за наличието в Сирия на 70 000 умерени опозиционни бойци, са просто монтаж за да оправдае военна помощ за анти-сирийските сили", критикуват медиите във Великобритания.
Тази седмица Камерън призова британския парламент да се присъедини към бомбардирането на ислямската държава на сирийската територия, където според ръководителя на британското правителство, има най-малко 70 000 умерени бунтовници не-екстремисти и те се нуждаят от подкрепа.

"Не се ли предполага, че умерените не носят оръжие? Кой е чувал преди за умерени с пушки в ръцете си?", пита в статията си Робърт Фиск, кореспондент в Близкия изток на вестник "Индипендънт".

В допълнение, за сирийската армия, загубила най-малко 60 000 души от ръцете на ИД и фронт Al Nusra, би било много трудно да се бори с тези "войски", казва Фиск, който се съмнявам дали има дори 700 "умерени" бойци. "Сирийската армия е единствената и легитимна редовна сила разгърната в страната, която благодарение на Русия, започва да си възвръща своята територия, окупирана от терористи", каза той.

"Ако Анкара наистина иска да унищожи тероризма, защо бомбардира кюрдите, които се борят с ИД? Защо затваря журналисти, изобличаващи доставките на оръжия в Сирия за ИД от турската разузнавателна служба? Насред всичко това Камерън излиза с един фотошоп монтаж на 70 000 фалшиви умерените в Сирия" заключава Фиск.

Станете почитател на Класа