Mилиардер дава 6 съвета за управление на парите

Ако искате да подобрите финансовото състояние и се научите да управлявате парите си, съветите на Уорън Бъфет, един от най-големите инвеститори в света, ще ви бъдат особено полезни.
Ако следвате някои от предложенията, ще може да управлявате по-добре парите си и да подобрите икономическото си положение, въпреки че нямате опит в инвестиционния свят.

1. Никога не губи пари! "Правило номер едно: Никога не губи пари. Правило номер две : Никога не забравяй правило номер едно", казва милиардерът. С други думи, трябва да се избягват излишни рискове и не трябва да се рискува нещо необходимо, за да се постигне нещо желано.

2. Вземете голяма стойност на ниска цена. Според Бъфет, "цената е това, което плащате, а стойността - това което получавате." Така инвеститорът препоръчва да се купуват имоти с ниски цени, чиято стойност може да се увеличи.

3. Придобийте здрави финансови навици. "Най-лошата грешка е да не се научите да спестявате пари, защото това трябва да е навик от младини и за целия живот".
4. Имайте налични винаги. За да се гарантира икономическата сигурност, Бъфет отбелязва, че винаги трябва да имате пари на ръка, защото ще ви спасят при спешни случаи или ако преживявате трудни времена.

5. Инвестирайте в себе си. "Инвестирайте колкото се може в себе си. Ти си твоята най-голяма стойност. Трябва да се подобряват и развиват уменията, за да увеличш собствената си стойност."

6. "Парите са дългосрочна игра". Бъфет смята, че е често срещана грешка, да се възползваш от увеличения на цените или от възможности да спечелиш твърде много твърде бързо. Вместо това, той препоръчва поставянето на дългосрочни цели, които ще дадат и дългосрочна награда.

Станете почитател на Класа