Руските самолети превъзхождат Боинг

  • Руски преоектанти успяха да приложат на своя нов пътнически самолет MS-21 своя технология на карбонови материали, надминавайки досега използваната при производството на модерния Boeing 787, публикува " Japan Business Press".

    "Когато технолози и специалисти от Boeing и Airbus посетиха фабриката за самолети, където се изгражда MS-21 и със собствените си очи видяха производствената линия, те бяха изненадани, че руските производители са успяли да произведат карбонови крила и опашка за новия самолет, които са структурни елементи от първо ниво. За сега, Боинг 787 бе считан за най-модерен самолети, тъй като е снабден с фюзелаж от въглеродни влакна.“
  • С този материал, общото тегло на конструкцията се намалява с 20%. Основният недостатък е високата цена на производство.

    Но Русия е успяла да развие по-евтин метод за производство на въглерод, наречен "VaRTM", който се прилага в новия самолет. "Във връзка с това, технологията на производство на MS-21 е най-напредналата в света", каза източникът, подчертавайки важността на това развитие. Междувременно Boeing не е могъл да използва технологията VaRTM за производството на крила и корпус поради големият размер на тези елементи. Така, според източника, руските предприемачи са първите в света, успяли в производството на здрави крила по метода VaRTM.

Станете почитател на Класа