Предлагат да се уеднакви времето по целия свят

  • Настоящата система, която разделя света на 24 часови зони, трябва да бъде премахната от 1 януари 2018 г., ход, който ще облагодетелства финансово бизнеса и хората по света. Така считат икономистът Стив Ханке и професорът по физика и астрономия Дик Хенри, от Джонс Хопкинс Институт в Балтимор, САЩ.

    „Когато се въведе универсално време, темпът на живот очевидно пак ще бъде белязан от слънчевото време. Само ще се промянят часовете, които виждате на китката си", каза икономистът.

    "Няма да има объркване за времето, защото всички ще виждат едно и също време на часовниците си. В резултат на това, ще има по-голяма безопасност и ефикасност, защото няма да се пропускат полети или срещи и ще бъде по-лесно да се организира времето на всеки", каза той.

    "Ние сме в състояние на компресия на пространството и времето. Хората се сближават и общуват много повече, отколкото в миналото", каза Ханке в интервю за Би Би Си.

    Изследователите са планирани да се наложи универсалната часова зона от 1 януари 2018 г. Това нововъведение, ще се използва от много международни компании, а също така ще бъде популяризирано чрез социалните мрежи от интернет потребителите по целия свят.

    В същото време, журналистът Майкъл Хилцик от "Los Angeles Times", носител на Пулицър, разкритикува предложението на Ханке и Хенри, като отбелязва, че противно на това, което учените казват, интернет направи използването на 24 часови зони по-удобно, защото сега е възможно да се знае мигновено местното време, навсякъде по света.

Станете почитател на Класа