Какво е открито в последната спасителна лодка на Титаник?

Какво е открито в последната спасителна лодка на Титаник?
 • Written by:  Е.Аврамов
 • Date:  
  21.04.2016
 • Share:
 • Тази седмица на търг в Уилтшър (UK) ще бъдат продадени ужасяваща история, написана на ръка и три фотографии, документиращи приключението, преживяно в последната спасителна лодка, напуснала Титаник, след сблъсъка с айсберг, съобщава The Daily Mail.

  На 15 април, 1912 лодка, идентифицирана като сгъваема лодка A, е спусната в морето и почти месец по-късно, на 13 май, екипажът на кораба RMS Oceanic забелязва останките й на около 320 километра. На борда има три трупа в напреднал стадий на разлагане: двама пожарникари от машинното отделение на Титаник и пътникът от първа класа Томсън Бийти, облечен в смокинг.

  Описанието на фактите е написано от член на екипажа на RMS Oceanic. То, заедно със снимките е било част от частна колекция в продължение на дълги години. В спасителната лодка също са намерили венчален пръстен с запис "Едуард Герда". Според британските медии, това е единствената останка от семейство Линдел, загинали по време на катастрофата.

  Смята се, че около 30 души, включително и Линдел, са успели да се качат на тази последна спасителна лодка. Много от пътниците починали от студ, докато 12 пътници са били спасени.

Станете почитател на Класа