Младеж купи разбит лаптоп Apple за 100 долара и го поднови с минимални разходи

Австралийски блогър успя да възстанови с минимум разходи MacBook Pro - от устройство, което е напълно разбито, остаряло и мръсно, до чисто ново.


Хю Джефрис разказва във публикуваното от него видео, че го е купил за 100 долара, като предложението е включвало и ново зарядно за Apple, като само то струва 120 долара. Това го накарало да размисли, че си купува „чисто ново зарядно устройство и получава безплатен, но повреден MacBook Pro".


В случая екранното стъкло е било счупено, пантата счупена, кутията огъната, вдлъбната и надраскана, с два липсващи крака, и портове излезли извън техните прорези.


Когато го отворил, младежът видял, че лаптопът е пълен с мръсотия и прах, но когато почистил мръсотията, продухал вентилатора и махнал счупеното предпазно стъкло на екрана, той успял да го стартира и да разбере, че екранът все още работи добре.


Наложило се да купи допълнително резервна батерия, двете части на корпуса, капак, стъклото на екрана и хард диск от 500 GB.


Джефрис показва в записа как премахва всички повредени и стари части и ги заменя с новите. Той довършил обновяването на лаптопа като възстановил логото на Apple на капака и го оцветил виолетово по свой вкус.


Цялата работата му отнела между 15 и 20 минути. В крайна сметка той оценил резултата като отличен, а почти 1 200 000 потребители на мрежата, които са гледали видеото, единодушно лайкнаха успеха му.


Най-доволен остава самият той, защото се е сдобил с работещ лаптоп, струващ поне 2000 долара, за скромните 350 долара.

Станете почитател на Класа