Вижте прекрасна Хавана

Хавана вчера, Хавана днес: от три десетилетия фотографът Свен Кройцман и политологът Берт Хофман документират живота в кубинската столица. А техният нов албум е подарък

за 500-годишния юбилей на града.

Снимка и история едновременно: 7-годишният Ернесто от Хавана се изтяга върху бронята на един американски олдтаймер в старата част на кубинската столица. Снимка, която показва колко млад е старият град.

Един стар млад град

  • Снимка и история едновременно: 7-годишният Ернесто от Хавана се изтяга върху бронята на един американски олдтаймер в старата част на кубинската столица. Снимка, която показва колко млад е старият град.

Олдтаймерът е паркиран в хола, до дивана и до телевизора, по който върви реч на Фидел Кастро. Подобна картинка вероятно може да се види само в кубинската столица.

На дивана с Фидел

  • Олдтаймерът е паркиран в хола, до дивана и до телевизора, по който върви реч на Фидел Кастро. Подобна картинка вероятно може да се види само в кубинската столица.

Ел Команданте - Фидел Кастро е навсякъде, из цяла Хавана. Този жител на града очаква с плакат на водача на революцията и диктатор началото на митинг през 2006-а година. Същата година Кастро се оттегли от всичките си постове заради тежко заболяване.

"Ел Команданте" е навсякъде

  • "Ел Команданте" - Фидел Кастро е навсякъде, из цяла Хавана. Този жител на града очаква с плакат на водача на революцията и диктатор началото на митинг през 2006-а година. Същата година Кастро се оттегли от всичките си постове заради тежко заболяване.

В задните дворове на колониалните вили в Хавана, по улицата или в парковете местните жители се срещат, за да играят шах или домино. Задружността на хората измества на заден план занемареността на сградите.

В тропическата дневна

  • В задните дворове на колониалните вили в Хавана, по улицата или в парковете местните жители се срещат, за да играят шах или домино. Задружността на хората измества на заден план занемареността на сградите.

Хавана, моя любов! Тази двойка танцува унесено пред коледното дърво и пред портрета на революционера Че Гевара. Романтична Свята нощ от 1992, каквото може да се случи само в Куба.

Весела Коледа! Да живее революцията!

  • Хавана, моя любов! Тази двойка танцува унесено пред коледното дърво и пред портрета на революционера Че Гевара. Романтична "Свята нощ" от 1992, каквото може да се случи само в Куба.

Подготвяйки репортаж за покривите на Хавана, фотографът Свен Кройцман открива оперния певец Едвин. Той изпълнява творби от Моцарт на терасата си - истинска музикална наслада на фона на кубинския Капитолий.

Да живее операта!

  • Подготвяйки репортаж за покривите на Хавана, фотографът Свен Кройцман открива оперния певец Едвин. Той изпълнява творби от Моцарт на терасата си - истинска музикална наслада на фона на кубинския Капитолий.

Една хубава традиция оцелява в кубинския социализъм: помпозният празник за 15-ия рожден ден на младите кубинки се отбелязва и до днес с много настроение. Облечени в розово, окичени с цветя и тюл младите кубинки преминават по улиците на Хавана.

Хаванските принцеси

  • Една хубава традиция оцелява в кубинския социализъм: помпозният празник за 15-ия рожден ден на младите кубинки се отбелязва и до днес с много настроение. Облечени в розово, окичени с цветя и тюл младите кубинки преминават по улиците на Хавана.

В Хавана го наричат просто камилата. Преустроените в автобуси камиони от 1990-те години са можели да превозват до 200 пътници. Все пак някогашната иновация днес вече не се използва.

Всички на "камилата"!

  • В Хавана го наричат просто "камилата". Преустроените в автобуси камиони от 1990-те години са можели да превозват до 200 пътници. Все пак някогашната "иновация" днес вече не се използва.
  • Автор: Роза Муньос Лима

Станете почитател на Класа