Пхенян: „Коледният подарък за САЩ зависи от самите тях“

Пхенян: „Коледният подарък за САЩ зависи от самите тях“
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    04.12.2019
  • Share:

Крайният срок на диалога между Северна Корея и САЩ е краят на тази година, припомни на 3 декември вицеканцлерът на Северна Корея Ри Тае-сонг, чрез изявление за агенция KCNA.

 

Според официалния представител, "Пхенян прави всичко по прозрачен и публичен начин, така че не трябва да крие какво остава да направи". Вместо това „диалогът със САЩ, за който се твърди, че върви, е по същество обикновен начин да се обвърже Северна Корея с масата за преговори и те да се възползват от този въпрос, за да благоприятстват вътрешната си политическа ситуация и предизборната кампания".


"Вече ни е скучно от шума за диалога, който САЩ повтарят като папагал всеки път, когато са натясно, няма вече да има кой да ги слуша. Това, което сега липсва, е решението на САЩ и от това решение изцяло зависи какъв ще бъде следващият коледен подарък ", казва Ри.


В средата на ноември преговарящият на Северна Корея за преговорите със САЩ, Ким Мьонг Гил, заяви, че страната му е отхвърлила предложението на Вашингтон за провеждане на нова среща през декември, тъй като „Пхенян не се интересува от преговори, които се стремят само да го успокоят".

Read 201 times

Станете почитател на Класа