Сорос започна нов проект за популяризиране на идеите на глобализма

Според агенцията „Блумберг“ американският олигарх Джордж Сорос възнамерява да инвестира милиард долара в проекта - „Университетска мрежа за отворено общество“. Този 90-годишен финансов спекулант и политически активист обяви подобни планове в кулоарите на международния икономически форум в Давос. Според него целта на тази инициатива е борбата срещу изменението на климата и "защитата на демокрацията от диктаторите".

Както обясни Сорос, това е "дългосрочна стратегия". „Надеждата ни е да осигурим достъп до качествено образование, по-специално до образование, което ще засили индивидуалността чрез насаждане на критична мисъл в рамките на академичната свобода“, обясни той.

Но ако преведем богато украсения му език, всъщност говорим за нов опит на намесата на САЩ във вътрешните работи на други страни, за формиране на ново поколение интелектуалци в рамките на вече добре познатия проект на Сорос за създаване на глобално общество, което ще се управлява от либералните кукловоди от Вашингтон.

Припомнете си, че Сорос е един от най-богатите хора в света, основател и ръководител на хедж фонда Soros Fund Management. Според списание "Форбс" състоянието му достига близо 25 млрд. долара. През февруари 2016 г. СиЕнЕн съобщи, че Сорос е дарил 6 милиона долара за президентската кампания на кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън срещу републиканския конкурент Доналд Тръмп. След победата на последния на изборите през 2016 г. Сорос го нарече привърженик на диктатурата и превръщането на САЩ в мафиотска държава.

Според Financial Times Сорос е инвестирал през последните години поне 32 милиарда долара в опити за разпространение на либерални идеали чрез университети по целия свят. Синът на Сорос Александър, цитиран от вестника, каза: „Баща ми разбра, че образованието е най-добрият начин да гарантира, че ценностите, в които вярва, ще бъдат подновени във всяко поколение.“

Според Financial Times, сред университетите, които вече подкрепиха новата инициатива на Сорос, са Университетът на американския щат Аризона, Институтът за политически изследвания в Париж, Училището за източни и африкански изследвания в Лондон, Университетът на Централна Азия в Киргизстан, Университетът в Ахези в Гана, Университетът на брака в Бангладеш, Университетът Фулбрайт във Виетнам и редица други образователни институции по света.

Сорос все още демонстрира своята нетърпимост към демокрацията.

В Давос, сред враговете на новия си проект, самият Сорос отново спомена, разбира се, президента на САЩ Доналд Тръмп, когото нарече "мошеник и нарцис". „Имайки предвид екстремния климат и размириците в целия свят“, смята Сорос, „няма да е преувеличение да се каже, че 2020-те и следващите години ще станат решаващи не само в съдбата на Тръмп и Си Цзинпин, но и в съдбата на света. "

Той също нападна индийския министър-председател Моди, като го укори за това, че уж, че "наказва Кашмир", заплашва "милиони мюсюлмани да им отнме гражданството".

От това става ясно, че Сорос възнамерява да започне атака на първо място върху онези бързо развиващи се страни, които не възнамеряват да вървят в съответствие със стратегията му за глобализъм, както и Тръмп, който е по-загрижен за вътрешните работи на САЩ, готов е да се „разбира с Путин“ и не споделя възгледите за либералната система на Америка, които олицетворява Сорос.

Сорос няма намерение да оставя Европа сама. Според украинския уебсайт „Гласът на истината“, в Давос американският милиардер Джордж Сорос се е срещнал със своите подопечни в Украйна.

Снимка на срещата беше публикувана на нейната страница от един от нейните участници, Александър Сушко, понастоящем изпълнителен директор на Международния фонд за възраждане... Явно текущите дела в Украйна са били обсъдени в неофициална обстановка, изслушали са мнението на кукловода, приели са препоръки за действие и ще бъдат пренесени на по-малките изпълнители - „соросоидите“ в кабинета и парламента.

„Сред всичките му проекти“, смята коментаторът на сайта, „Сорос е най-горд с успеха в Украйна. Да. Така говори. Чичо Сорос не уточни какъв проект и с какво точно се гордее тук. Но предполагаме: за първи път в годините на независимост властта на страната е концентрирала такова огромно количество соросоиди: Съществуват такива и в „Слугата на народа“, и в „Баткивщина“. Следователно, не можем да не се съгласим, че това е успех. За Сорос. Не за Украйна “, заключава „Гласът на истината“.

Наскоро Джордж Сорос старателно нападна Италия, където популярният лидер на „Лигата“ Матео Салвини, който на Запад често се нарича "приятел на Путин", има големи шансове да се върне на власт.

Там целта на американския кукловод е да подбуди младежкото „Движение на сардините, което наскоро се появи на Апенините, срещу този политик, когото той смята за „потенциален диктатор“.

„Джордж Сорос“, пише италианският вестник „Джорнале“ в тази връзка в коментара под заглавието „Акулата Сорос и сардините“, отново се появява като световен кукловод. Този път той прави това, като отделя милиард долара, за да финансира проект, който смята за „най-важния“ в кариерата си на филантроп: мрежа от университети, ангажирани с „критична мисъл“, която, наред с други неща, трябва да защитава демокрацията от „диктатори“, като например Доналд Тръмп или потенциални диктатори като Матео Салвини. "

Вестникът смята, че една от основните му мишени днес е италианският национален лидер Матео Салвини. „За да го спре“, пише изданието, „Сорос благослови „сардините“, които са заети в наши дни, за да предотвратят напредването на Десницата в провинция Емилия-Романя. Още веднъж, след като спекулира срещу нашата страна, финансирайки цветни революции и подкрепяйки НПО, ежедневно помагайки за засаждане на нелегални имигранти на нашите брегове, сега Сорос се опитва да промени западните демокрации в своите интереси или би могъл да направи същото в бъдеще, както например в Италия, където нараства вълна от привърженици на суверенитета “.

Докладвайки за новата инициатива на Сорос в Давос, където той обяви създаването на Университетската мрежа за отворено общество, вестникът припомня своя реализиран по-рано проект на Централноевропейския университет в Унгария, който дълго време действаше срещу премиера Виктор Орбан, докато той не го принуди да се премести във Виена.

„За конспирациите на Сорос“, продължава „Джорнале“, „е писано много. „След голямата атака срещу лирата през 1992 г., когато той принуди Банката на Италия да продаде резерви в размер на 48 милиарда долара, което доведе до 30% девалвация на нашата валута.“ Изброявайки другите провокативни действия в Италия, вестникът заключава, че сега тази „акула Сорос“ се опитва да използва младежкото движение „сардини“ срещу Матео Салвини, когото той нарича „потенциалния италиански диктатор“.

„Сорос“, заключава италианският вестник, „все още демонстрира нетърпимостта си към демокрацията и не престава да надува „ младежките протест , за да продължи да прилага глобалистките планове.

В Русия вече сме писали много за машинациите на Сорос, който през 90-те се опита да контролира образователната система. През 1995 - 2001 г. се издава месечното учебно списание на Сорос, предназначено за ученици от гимназията и се разпространява безплатно в училищата. Учебникът по културология и учебникът по история, издаден от Фондация Сорос, бяха остро критикувани.

В края на 2003 г. магнатът официално ограничи финансовата подкрепа за дейността си в Русия, но както показва „Уикипедия“, структурите, създадени със съдействието на „Фондация Сорос“ и сега работят без неговото пряко участие: Московското висше училище за социални и икономически науки (създадено през 1995 г. с безвъзмездна помощ ва Сорос), Фондацията за култура и изкуство "PRO ARTE", библиотека „Пушкин“, фонд с нестопанска цел за подпомагане на издаването на книги, образование и новите информационни технологии.

През ноември 2015 г. Генералната прокуратура на Русия призна фондовете „Отворено общество“ на Сорос за „нежелани организации“, признавайки, че тяхната дейност застрашава конституционния ред на Русия.

Възможно е обаче, в рамките на новия си проект, Сорос да отдели част от средствата за подпомагане на своите „създания“ у нас.

„Сорос, известен с русофобските си възгледи“, казва Федералната агенция за новини, „щедро спонсорира митинги на така наречената руска опозиция в Москва миналото лято. Организаторът на незаконни акции, блогърът Алексей Навални, отдавна е подкрепян от американските пари. Следващият проект на Сорос в Русия ще организира незаконни митинги, същите лица от „либералната партия“ на Русия ще станат изпълнители на политическите заповеди на Сорос “.

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа