Манифестът на британски философ: да се избие човечеството заради планетата

Манифестът на британски философ: да се избие човечеството заради планетата
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    15.02.2020
  • Share:

Професорът по философия на Британския университет “Ръскин” Патриша Маккормак (внушителната дама на снимката) написа книгата „Ачовешки манифест“, в която призовава за унищожаване на човечеството в името на борбата с изменението на климата. За да се постигне това, хората първо трябва да спрат да се възпроизвеждат, пише тя. Информационният портал CambridgeshireLive отбелязва нейния „положителен поглед върху бъдещето на Земята без хора“.

Възгледите на Маккормак дори не се вписват в радикалната идеология на движенията като Extinction Rebellion. Последното се фокусира единствено върху ефекта, който климатичните промени имат върху човечеството, „защото изменението на климата е това, което засяга всяко живо същество на планетата“.

Ето какво пише Маккормак: нужно е „радикално състрадание“ за преодоляване на „йерархичния свят“, където „белите, здрави, хетеросексуални мъже са успешни, а хората от други етнически групи, полове и с ограничени възможности се борят“ за възможността да внесат своя принос. Тези бели са отговорни за капитализма, вкарвайки хората в "зомби състояние", което унищожава планетата.

През 2019 г. група британски активисти BirthStrike обявиха стачка на жените - отказ от раждане поради прословутите климатични промени.

"Нашата планета в момента се руши", заяви Блайт Пепино в ефира на ВВС.

Именно поради тази причина тя е решила да не ражда.

В Канада около 5 400 жени са се записали под подобна инициатива с мотото „Няма бъдеще, няма деца“. Те изискват правителството „да им осигури сигурно бъдеще“.

Тези глупаци се подкрепят от звезди от шоубизнеса. Американската актриса Майли Сайръс в нецензурна форма заяви, че тя също няма да използва възможностите на репродуктивната си система. А писателят Уес Силвър, чието име не ни говори нищо, обяви миналата есен, че е преминал процедура на стерилизация - той и съпругата му не искат да навредят на планетата с потомството си. В Германия кампанията за изоставянето на раждането се води от бясната феминистка Верена Бруншвайгер, също автор на заблудени манифести. „Това не е нищо друго освен спасение на света, за което всеки трябва да допринесе. В крайна сметка ние сме на прага на екологичен срив”, настоява тя.

Въпреки това, може наистина да е по-добре за човечеството, ако такива лица не се възпроизведат. Но, за съжаление, те не се размножават по традиционния начин, а с чисто индоктриниране.

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа