Бритни Спиърс призова за стачки и преразпределение на богатството

Немислимото се случи. Спиърс, върховната поп суперзвезда, родом от републиканското сърце на Америка, се превърна в комунист.


Е, това е, което много хора извеждат от скорошната активност на певицата в социалните медии. В случай, че не сте го виждали, Бритни публикува съобщение в профила си в Instagram до своите 23,7 милиона последователи, като ги умолява " да се хранят взаимно, да преразпределят богатството и да вдигнат стачки пред лицето на фиаското с коронавируса".


38-годишната поп звезда - за която се смята, че струва около 60 милиона долара - сподели думите на писателя Мими Джу, „Причастието се движи отвъд стените", с емоджи на червена роза - символ, свързан с демократичните социалисти на Америка.


Знаех, че някога тя е изпяла песен, наречена „Бунт", но кой има представа, че под нейния многомилионен и внимателно манипулиран американски облик се крие биещото сърце на революционен социалист? Авторката на текста на онази песен беше толкова доволна, че видя думите си, споделени с глобалната публика, че благодари на „другарката Бритни". А демократичните социалисти публикуваха: "Това е Бритни, другари!"


Като се има предвид времето, в което сме, думите на посланието й лесно биха могли да бъдат думите на самия цар на комунизма Фидел Кастро.


Бритни, родена в социално консервативния библейски пояс в Америка, е изключително уважавана заради способностите си на изпълнител. Тя е една от най-успешните в историята и е известна във всяко кътче на планетата, без значение колко отдалечено е.


Но нейните възгледи за политиката, социалните системи или нещо подобно никога досега не са ставали публични. Досега тя не бе от типа знаменитост, от която политиците искат одобрение, ролята бе предоставена на Том Хенкс, Мерил Стрийп, Бионсе и техните колеги.


Независимо от това Бритни може би просто ги е надмислила и се е захванала с нещо, което се равнява с комунистическите идеали.


В момента Куба в никакъв случай не е мощна страна; тя е отрязана икономически под американските санкции от много десетилетия, заради убежденията на бившия си лидер Фидел Кастро.


Но това, което кубинците имат, е изключително силна етика на самостоятелност и свободния достъп на всички до образование - и един продукт на това е изключителната им медицинска система.


Те са известни с това, че обучават лекари по високи стандарти и имат повече лекари на глава от населението, отколкото всяка друга страна. В Куба има 8,2 лекари на глава от населението - над три пъти повече от САЩ (2,6) или Южна Корея (2,4), почти пет пъти повече от Китай (1,8), и почти два пъти повече от Италия (4,1).


Така че, докато много страни се разпадат и се борят в опит да помогнат на населението си, Куба всъщност изпраща своите лекари по цялата планета, за да помагат на другите.


Те отидоха в най-силно засегнатата държава на Европа - Италия, за което се каза „Пристигането на медицинска бригада от Куба в Италия е доста историческо. Имате водеща европейска държава, която приема подкрепа под формата на медицински екип от малък карибски остров". Те са и във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада. Общо те са в 59 различни държави, като помагат на болните, както печелят и ценна чуждестранна валута за затруднената им държава. И вече 15 държави са поискали от Хавана да им изпрати това, което бе обявено като „чудо на лекарствата", тъй като има убеждение, че може да неутрализира най-лошите ефекти на Covid-19.


Със Sars и H1N1, възникнали не толкова отдавна, и с много по-сериозната пандемия сега, може би Куба и комунизмът имат правилния подход към някои неща. И всички трябва да мислим дълго и упорито за тях, преди да ги отхвърлим, защото не искаме да приемем фактите.


Бихте ли предпочели да разполагате с изобилие от квалифицирани лекари около любимите си хора в момента или да седите в залата за хранене на натоварен търговски център?


Преминаването на Спиърс към каузата бе посочено през последните седмици от участието й в #DoYourPartChallenge в Instagram, като каза на феновете, които се нуждаят по време на кризата на Covid-19, да се свържат с нея за помощ при закупуването на храна или провизии за техните деца. Новото й възхваляване на комунистическите идеали е посрещнато с известен скептицизъм - един потребител на Instagram @babeezy написа: „Кажете ми, когато сте готова да преразпределите своето богатство." Но макар да е вярно, че все още няма признаци за това, нека просто се наслаждаваме на намесата на поп принцесата. Привет, другарко Бритни!

Станете почитател на Класа