«Влакът на надеждата»

Първият влак от китайския град Ухан, провинция Хубей, след възстановяването на железопътния транспорт там, ще донесе 166 тона противоепидемични средства за защита в Европа, включително медицински маски.

 


 

Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на «Обединената транспортна и логистична компания — Евразийски железопътен алианс».

Отбелязва се, че в контейнерния влак има 50 контейнера. Той напусна Ухан на 28 март.

На 1 април на гара Достик в Казахстан контейнерите бяха натоварени на вагони с широки габарити. Понастоящем влакът пътува по територията на Казахстан, след това ще премине транзитно през Русия и Беларус.

 

Очаква се той да пристигне в Германия на 12 април.

 

„Влакът ще достави 166,4 тона антиепидемични защитни средства от Китай до Европа, включително 19 контейнера, напълно заредени с медицински маски“, заявиха от компанията.

Влакът също така носи автомобилни резервни части, електроника, телекомуникационни оптични влакна и консумативи за ремонт на железопътната инфраструктура.

На 29 март вътрешните пътнически полети се възобновиха в провинция Хубей.

В Китай 93,5% от заразените с коронавируса COVID-19 са оздравели. Това следва от данните на Държавния комитет по въпросите на здравеопазването на КНР.

 

 

Отбелязва се, че в Китай са били открити 81 554 случая на заразяване с COVID-19, от които 76 238 пациенти са се възстановили.

През последните 24 часа в Китайската народна република са регистрирани 36 случая на коронавирусна инфекция.

На 29 март китайските власти заявиха, че разпространението на епидемията COVID-19 в цялата страна е спряно.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа