Колко струва лечението от коронавирус в САЩ?

Лечението на коронавирус в САЩ струва на американците от 45 до 75 хиляди долара. Експертите подчертават, че за повечето американци най-добрият начин да спестят медицинските разходи е да останат здрави.

 

 

Благодарение на нашите конгресмени, тестът за коронавирусната инфекция вече е безплатен за всички американци. Но ако вашият тест за Covid-19 е положителен и се нуждаете от болнично лечение, сметките за хоспитализация могат да достигнат десетки хиляди долари, дори ако имате медицинска застраховка.

 

 

Тези хора, които попаднат в болницата с коронавирусна инфекция, трябва да бъдат подготвени за факта, че ще трябва да платят от 42 486 до 74 310 долара, ако нямат здравна застраховка или ако застрахователната им компания реши, че получената медицински помощ не е включена в списъка на услугите, предоставяни за тяхната застраховка. Тези данни бяха публикувани наскоро от независимата нестопанска организация FAIR Health.

Застрахованите американци, които използват услугите на здравните институции, може да се наложи да платят част от сметката от джоба си (средно тази сметка варира от 21 936 до 38 775 долара) в зависимост от условията за разпределение на разходите, описани в тяхната застраховка.

Неосигурените американци с Covid-19 ще трябва да платят приблизително 73 300 долара за шестдневна хоспитализация, а застрахованите пациенти ще трябва да платят част от сметката в рамките на около 38 212 долара.

Експертите на FAIR Health установиха, че средната цена на телефонните медицински услуги е 43 долара за онези американци, които имат застраховка. Застрахователните компании плащат средно 34 долара за консултация с продължителност 5-10 минути, а застрахованият американец трябва да плати само част от общата сума, в зависимост от застрахователния план.

Експертите подчертават, че за повечето американци най-добрият начин да спестят от медицинските разходи е да останат здрави. За да направите това, трябва да спите достатъчно, да спортувате и да се храните правилно. Опитайте се да миете ръцете си възможно най-често, възможно най-малко да докосвате лицето си и да спазвате дистанция, когато сте далеч от дома.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа