„Ние работим върху това“, Меркел, че „Северен поток 2“ ще бъде завършен

„Ние работим върху това“, Меркел, че „Северен поток 2“ ще бъде завършен
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    02.07.2020
  • Share:

Американските санкции не трябва да попречат на Германия да получава газ по «Северен поток-2».Това изявление направи германският канцлер Ангела Меркел, изказвайки се в Бундестага.Тя отново подчерта официалната позиция на Берлин, според която екстериториалните санкции на САЩ са неприемливи. Меркел добави, че те не съответстват на германските „правни възгледи и очаквания“.

„Трябва да се признае, че са възникнали трудности при строителството, но ние сме неизменно сигурни, че ще бъде правилно проектът да бъде завършен. Ние работим върху това “, каза тя.

Както по-рано News Front съобщи, през декември миналата година в Конгреса на САЩ, заедно с военния бюджет, прокараха и пакет санкции.
Той засегна фирми, пряко участващи в строителството на газопровода.
Когато наказателните мерки влязоха в сила, швейцарската компания Allseas, която предоставя тръбополагането и снабдява съдовете, напусна проекта. Строителството беше прекратено на последния етап.

Сега е внесен нов законопроект за разглеждане от Сената на САЩ, който разширява наказателните мерки. Автори на документа са сенатори-републиканци Тед Крус, Том Котън, Рон Джонсън и Джон Баразо, както и говорителят на Демократическата партия Джийн Шахин.
Според законопроекта, сега Вашингтон може да внесе в черните списъци компании и структури, предоставящи застрахователна помощ при изграждането на газопровода или юридическа подкрепа за проекта.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа