Когато малоумни пишат историята, историята става малоумна

Когато малоумни пишат историята, историята става малоумна
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    04.07.2020
  • Share:

Чувствам, че живея в интересно време - последните дни на здравия разум. Последните дни на разума въобще. Затова съм притеснен и тревожен. Но нека започна разказа отначало. 
    
Преди десетина години талибаните взривиха будистки статуи, защото противоречат на тяхната религия – религията на мира. Взривиха исторически паметници на по хиляда години. Целият свят обяви акта за варварщина. И дотам.
    Днес се случва същото. Само че днес това се води за прогресивно, либерално и хуманно. Западният свят се тресе от расов гняв, който прелива в преливника на идиотщината.

Големите флагмани на презадоволеността – корпорациите - сведоха глави и обявиха масовите грабежи в САЩ за разбираеми.

Приемливи. Не си мислете, че нещо се е пречупило и корпорациите вече изпитват удоволствие да ги ограбват. Обикновено това е тяхна функция. Но за печалбата друг път. Важното е, че либерално демократичната варварщина някак се обяснява и толерира. Границите между грабеж, протест и насилие се смиват. В момента тече глобално търсене на теле под вола. Но не какво да е теле, а черно.
    Всичко що не е либерал, гей, афронегър и т.н. се е сгънало като салфетка и не смее да мръдне сакън някой да не го заподозре, че съществува. Правителствата не смеят да защитят един паметник, сакън да не ги изкарат фашисти. 

А през това време политкоректниците вършеят.

Какво направихте с Нобеловите награди? Нобеловите награди за мир и литература вече са пълен политкоректен фарс. Също и Оскарите. Направо ги раздавайте на квотен принцип.
    Воплите в защита на Уотсън са тихи. Уотсън – живата легенда. Същият Уотсън, който откри двойната спирала на ДНК (да не се бърка с НДК), защото се съмнявал в еднаквата интелигентност при расите. Което звучи кофти. Нелиберално. Но науката се гради със съмнения, опити и доказателства. Но в малоумното ни съвремие на кого му пука за основите на науката?
    Книгите на Харпър Лии скоро ще бъдат горени на клада. Марк Твен ще е забранен. Ще бъде заменен с някой идол от новата религия. Скоро някой наркопласьор ще бъде отстрелян и заради цветността си ще бъде провъзгласен за бог. И готово.

 Да не забравяме, че и Христос е бил убит. Така се става Бог.

В последствие християните подпалват Александрийската библиотека и донасят на Европа десет века мрак. Нека подсетя - християнството също е религия на мира. 
    Е, нов бог си имаме. Сега грабвайте главните и бегом към библиотеката. Все пак там има томове на Лии, Твен, а и няколко бройки на „Чичо Томовата колиба“ с меки корици, за по-добър пламък.
    И следват 1000 години тъмнина. Но всичко е наред, защото така черното ще победи.

Станете почитател на Класа