Капсулата на SpaceX се приводни

Историческата мисия е успешна. САЩ могат да изпращат своите астронавти в Космоса независимо от руснаците и да ги върнат безопасно на Земята.

Почти точно девет години след края на полетите на космическите совалки за многократна употреба сега  Dragon Crew кацна като по учебник в Мексиканския залив в Атлантическия океан.

Както беше планирано, капсулата се приземи с помощта на четири парашута в 14:48 ч. местно време със скорост от около 25 километра в час в морската вода, на около 60 километра от брега на Флорида. В космоса капсулата все още пътуваше с 25 000 км/ч. Това беше първият в света частен космически полет с хора.Пълен успех за Илон Мъск

Мисията е огромен успех за милиардера и технологичен предприемач Илон Мъск. Компанията му за космически полети SpaceX се справи с цялата мисия от ракетата за многократна употреба до капсулата за многократна употреба в сътрудничество с НАСА.

С рекламна цел двамата астронавти бяха докарани с Tesla от централата на концерна на Мъск до стартовата площадка във Флорида. Двамата астронавти Робърт Бенкен и Дъглас Хърли прекараха последните два месеца на Международната космическа станция.

 

 

 

Бойчо Попов

Станете почитател на Класа