Помпео заповядва на Германия

Майк Помпео даде интервю на Bild, в което той заплашва Русия във всеки абзац. «Северен поток 2» трябва да бъде изоставен недовършен — няма значение, заради Навални или по други причини. В случая с Навални, както и в случая със Скрипал, вината на Русия е доказана, въпреки че „не са получени никакви факти“. Е, Иран и сега помага на терористи, така че не можете да търгувате с него. За справка: от 80-те години насам вината на Иран не е доказана в съда при нито една терористична атака, въпреки че самият Иран многократно е ставал жертва на терористични атаки.

 

Помпео заповядва на Германия: "Северен поток 2" да не се изгражда, за Навални да се наказва

 

Помпео за отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални:

„САЩ ясно показаха, че използването на химическо оръжие е неприемливо. Когато срещу Скрипалите беше използвано химическо оръжие, реагирахме еднозначно. Няма причина да вярваме, че САЩ ще реагират по друг начин, освен по начина, който следват в светлината на случилото се. И това ще бъде направено веднага щом са налични всички факти.»

Помпео за руският газопровод Северен поток 2:

«От гледна точка на Съединените щати «Северен поток 2» представлява заплаха за Европа, защото я поставя в зависимост от руския газ и заплашва Украйна, което според мен притеснява много германци. Надяваме се, че «Северен поток 2″ няма да бъде завършен, ние работим за изграждане на коалиция, която да предотврати неговото завършване. Надяваме се, че германското правителство също ще стигне до такава оценка — заради случилото се с г-н Навални или поради негативното въздействие върху сигурността на Европа, причинено от зависимостта от руския газ.»

Помпео за споровете с европейците за ядрената сделка с Иран:

„От години има различия в мненията относно стойността на тази ядрена сделка. САЩ смятат това не само за жалко, но и за опасно. Европейците заявиха, че е важно тази сделка да продължи, но САЩ възприемат различен подход.»

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа